Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>

Stik z nami, naročila: 01 24 47 200, info@vseknjige.si

Najprej diskreditacija ... nato likvidacija! - Primer JJ

Avtor: Zbornik

KODA: 9059

Redna cena: 29,00  

Klubska cena: 15,00

Prihranite: 14,00 (48%)
-48%
Na zalogi

Pred poldrugim letom je Milan Zver pisal o medijski in politični moriji Janeza Janše. Uvodoma je poudaril, da je v tej zgodbi treba ločiti med tistim, kar se vidi na prvi pogled, npr. vpletanje Janše v najrazličnejše afere, in tistim, kar je očem nevidno, a je bistveno. In to je »stvar«, kot je dejal Jože Pučnik. Gre za politiko, ki jo predstavlja Janez Janša.

Pričujoča knjiga dokumentov se vendarle lahko bere kot zgodovina političnih, pravosodnih in upravnih obračunavanj z Janezom Janšo. Stara nomenklatura je v njem že zelo zgodaj prepoznala svojega smrtnega sovražnika. Prvič so se ga medijsko in politično ter z udbovskimi ukrepi lotili že leta 1983, dobro leto kasneje je bil že obtožen pred vojaškim sodiščem JLA. Samo v letih 1987 in 1988 je bilo proti njemu sproženih triindvajset (danes znanih) različnih ukrepov, vključno s prisluškovanjem, tajnimi preiskavami stanovanja, z nadzorom, odvzemom potnega lista, aretacijo, s priporom in pravnomočno obsodbo pred Vojaškim sodiščem v Ljubljani in Beogradu.

V knjigi so zbrani procesi proti Janezu Janši vse od 1983 do 2014. Gre za zbirko dokumentov Vojaškega sodišča in tožilstva JLA, KPK, DURS, Informacijske pooblaščenke, PEN, različnih tožb …

  • obseg: 402 strani
  • format: 21,2 x 30 cm
  • trda vezava
 
Nalaganje...