Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>

Stik z nami, naročila: 01 24 47 200, info@vseknjige.si

Dvanajstero zidov

Avtor: Boštjan M. Turk

KODA: 9058

Redna cena: 32,00

Na zalogi

Knjiga univerzitetnega profesorja in publicista dr. Boštjana M. Turka Dvanajstero zidov s podnaslovom Analitična kronika slovenske družbe opisuje tranzicijsko obdobje zadnjih šestih let. Temelj knjige so članki, ki jih je avtor objavljal v periodičnem tisku, pri čemer so predelani v ustrezne celote, opremljeni s podrobnimi opombami in z bibliografskim aparatom.

Na predstavitvi knjige sta sodelovala dr. Lovro Šturm in Janez Janša. Šturm je knjigo ocenil kot zanimiv in natančen pregled ter dragocen prispevek k poznavanju dogajanja v času neuspele tranzicije. Po Janševih besedah pa knjiga opisuje »povratek iz časa, ko so bile dovoljene sanje, v čas, ko bo nov dan in ko bo ta dan enak, kot je bil včerajšnji«. Temu pritrjujejo tudi enaka simbolika in parole o demokratičnem socializmu. Vendarle pa Janša poudarja, da je zavedanje o takšnem stanju običajno prvi korak k spremembam, ki pripeljejo do vzpostavitve normalnega stanja.

Avtor v knjigi opozarja, da se v Sloveniji ideologija napaja z denarjem, denar pa z ideologijo. Vsi, ki so v polpretekli zgodovini zagrešili bazični zločin, so se od sveta poslovili s častmi. »Največji krvniki imajo največje spomenike,« spominja Turk in dodaja, da je v Sloveniji »normalno nenormalno in nenormalno normalno«.

  • obseg: 791 strani
  • format: 15,7 x 24 cm
  • mehka vezava

 

 
Nalaganje...